Zakazivanja pregleda

015/7-100-800 066/8-100-800

Radno vreme: 08-20h, subotom od 08-18h, nedeljom ne radimo

info@dcloznica.rs

Dijagnostički Centar
Loznica

Dr Filip Pilipović

Ortopedija

Specijalizacija Specijalista ortopedske hirurgije i traumatologije

Dr Filip Pilipović rođen 1983. godine u Beogradu. Diplomirao na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu 2010.godine visokim prosekom. Od 2011. godine radi na Institutu za ortopediju „Banjica“, gde se usavršio za aloartroplastičnu hirurgiju (endoproteze) kuka, kolena i ramena, artroskopsku hirurgiju, kao i traumatologiju gornjih i donjih ekstremiteta. Na najvećem Institutu za ortopediju u ovom delu Evrope tokom više od decenije stekao bogato iskustvo u hirurgiji kuka, kolena, skočnog zgloba, stopala, ali i ramena, lakta, ručnog zgloba. Svoje stručno znanje usavršavao je aktivno, kako u našoj zemlji, tako i u inostranstvu, u Sloveniji, Nemačkoj, Španiji..

Obrazovanje:

Nakon završenog fakulteta i položenog stručnog ispita 2011.godine, 2014. godine upisuje Specijalističke akademske studije iz oblasti ortopedije koje završava 2016. čime stiče titulu specijalista doktor medicine, a 2018 nakon uspešno položenog specijalističkog ispita stiče titulu lekar specijalista ortopedske hirurgije i traumatologije. 2019. godine na Fakultetu organizacionih nauka, Univerziteta u Beogradu uspešno brani master rad i stiče zvanje master menadžer u sistemu zdravstvene zaštite. Od 2016. godine doktorand je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu na smeru Rekonstuktivna hirurgija.

Naučno-istraživačkim radnom značajno je doprineo nauci u Republici Srbiji sa objavljenih više naučnih radova u zemlji i inostranstvu sa kumulativnim impact faktorom od čak 13,98.

Tokom osnovnih studija je bio dugogodišnji predsednik koordinacionog odbora Studentske Unije Medicinara, predsednik više odbora u Studentskom parlamentu, kao i demonstrator na predmetu „Prva pomoć“. Još kao student završne godine bio angažovan kao deo medicinskog tima letnje Univerzijade u Beogradu 2009. godine. Nakon završenog fakulteta radio kao lekar u privatnoj klinici “Biomedic”, ali i kao marketing supervizor u kompaniji „Kreativa Unlimited“. Paralelno sa primarnim poslom je zvanični lekar Atletskog saveza Beograda, predavač u Sportskom savezu Beograda, povremeno angažovan i u Olimpijskom komitetu Srbije, kao i u više fudbalskih klubova, ali i u drugim sportskim društvima. Član skupštine Lekarske komore Srbije, kao i skupštine Lekarske komore Beograda, aktivno angažovan u više odbora obe komore.